Turismcykelleder skapar näringslivsutveckling!

Konferensdag i Kristianstad, Quality Hotel Grand 4 mars 2014
Cykellederna Sydostleden, Kattegattleden, Ölandsleden och Sjuhäradsrundan bjuder in till nätverkskonferens kring turismcykelleder och näringslivsutveckling.

”Ju mer vi arbetar med att förverkliga våra cykelleder, desto mer ser vi den potential som finns i denna infrastruktur för näringslivsutveckling och ökad besöksnäring”.

Utveckling för cykel och cykelturism ligger i tiden och kommer att vara en alltmer betydande del av turismen i Europa. Behov av hållbar turism, önskemål om aktiviteter och medvetenhet om hälsa är några av de faktorer som driver på utvecklingen.

Tag tillfället i akt och deltag i denna konferensdag som vill belysa näringslivsnyttan av att satsa på cykelturismleder!

Anmäl dig via mail till sydostleden@rfss.se senast den 3 februari 2014!

OBS! (ange namn, vilken organisation Du representerar, fakturaadress, titel/funktion och om du har några matallergier som vi skall ta hänsyn till)

Kostnaden för att deltaga är 500 kr (exkl moms) och kommer att debiteras i efterhand. Anmälan är bindande, men vid ev förhinder kan ersättare anmälas. Mer information och program.

Konferensen om cykelturism i Sverige den 17 september är INSTÄLLD

Den planerade konferensen om cykelturism i Kristianstad den 17 september är inställd, eftersom projektledaren Tommy Gustavsson drabbades av sjukdom under sommaren och förberedelserna inte kunde färdigställas i tid för att hinna skapa en bra konferens.

Tommy är helt återställd och arbetar vidare med Sydostleden. Konferensen skjuts till februari 2014, vi återkommer med datum och program.

Den 29 maj inviger vi Cykelleden Sjuhäradsrundan

Logotype cykelleden SjuhäradsrundanSjuhäradsrundan är en 15 mil lång cykelled som binder samman de fyra kommunerna Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga. Cykelleden är ett samverkansprojekt mellan kommunerna som syftar till att utveckla leden till ett besöksmål. Leden ska hålla en attraktiv och likvärdig standard för hela sträckan och målsättningen är att locka så väl nationella som internationella besökare till Sjuhäradsbygden. Målet är också att stärka och utveckla den befintliga besöksnäringen och inspirera till nya företag och anställda utmed leden. Just nu arbetas det med att färdigställa leden och rastplatser m m samt att ta fram informations- och marknadsföringsmaterial samt webbplats och kartmaterial.

Boka in onsdag 29 maj för invigning tillsammans med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och lokala politiker och tjänstemän. Mer information kommer.

Kontakt
- Projektledare, Marita Curran, 033-357097, BoråsBorås
Camilla Palm, 0321-595962, Ulricehamn
Susann Gustavsson, 0325-576044, Tranemo
Fredrik Dahl, 0325-18406, Svenljunga
Jan Åke Claesson, 033-35 74 49, Tekniska förvaltningen Borås Stad

Ett rykande färskt nyhetsbrev

Välkommen till årets första nyhetsbrev om cykelturism i Sverige. Jag ber om ursäkt för att det har dröjt så länge sedan förra nyhetsbrevet. Kombinationen av att vara ny som småbarnsförälder och att driva eget har tagit ut sin rätt i form av allt större högar som skulle betas av och nyhetsbrevet blev därför kraftigt försenat.

Mycket har hänt i cykelturist-världen under 2012 och mycket är på gång under 2013. Årets första nyhetsbrev bjuder ny på ett kalendarium med information om träffar och konferenser som berör cykelturism samt mycket information om pågående och planerade projekt

Jag hoppas att detta nyhetsbrev innehåller matnyttig information och jag ser fram emot att utveckla nyhetsbrevet och nätverkets hemsida vidare till en viktig informationskanal för oss alla som arbetar med att utveckla cykelturism i Sverige. Jag tar gärna emot tips och idéer för nästa utgåva av nyhetsbrevet, likaså önskemål samt frågor som ska ställas till läsarna.

Hela nyhetsbrevet här: Nyhetsbrev cykelturism 2013_1

/Michael Koucky, redaktör för nyhetsbrevet

Nätverksträff i Kristianstad 17 september

Nätverksträff i Kristianstad 17 september
Då det var för få anmälda till den tidigare planerade träffen i april, flyttar vi nu datumet och kör en heldag istället för lunch till lunch.

Vi kommer att forma programmet med utgångspunkt från det som var tänkt, men vissa justeringar blir det säkert. Håll utkik efter programmet – så hoppas vi att vi ses i Kristianstad i september.